AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) W

 
 
 
Varianty produktu
  Varianta Dostupnost Cena  
AJAX AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) B AJAX AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) B do 3 dnů Pro zobrazení ceny se přihlašte  
AJAX AJAX FIREPROTECT 2 RB (HT) W AJAX AJAX FIREPROTECT 2 RB (HT) W do 3 dnů Pro zobrazení ceny se přihlašte  
AJAX AJAX FIREPROTECT 2 RB (HT) B AJAX AJAX FIREPROTECT 2 RB (HT) B do 3 dnů Pro zobrazení ceny se přihlašte  
 

Bezdrátový termodiferenciální hlásič požáru v bílém provedení; připojení k HUB nebo autonomní provoz, nevyměnitelné baterie

FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) Jeweller je bezdrátový požární hlásič s vestavěnou sirénou určený pro vnitřní instalaci. Detekuje kouř a nárůst teploty. Detektor může pracovat i autonomně bez použití hubu.

Je k dispozici ve dvou modifikacích: s vestavěnými bateriemi (varianta SB), které detektor napájí po dobu 10 let, nebo s vyměnitelnými bateriemi (varianta RB), které mají životnost až 7 let.

Hlásič požáru nové generace
FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) je detektor nové generace určený pro požární bezpečnost obytných budov. Unikátní kouřová komora nevyžaduje pravidelné čištění, dvouspektrální senzor rozlišuje kouř od páry, termistor rychle reaguje na hoření syntetických materiálů a sofistikovaný software minimalizuje falešné poplachy. Promyšlený design, montáž a nastavení v aplikaci činí instalaci snadnou a rychlou. Vše splňuje nejmodernější standardy požární bezpečnosti.

Patentovaná technologie kouřové komory
Inspirován světovými standardy a osvědčenými postupy, Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) dosahuje zcela nové úrovně technologie v oblasti požární bezpečnosti obytných budov. Unikátní kouřová komora, která je prachotěsná a neprostupná pro hmyz, dvouspektrální optický senzor a proprietární softwarový algoritmus HazeFlow 2 zaručují rychlost a přesnost detekce požáru — maximální bezpečnost bez obav z falešných poplachů.

Nepropustný pro prach a hmyz
Kouřová komora je navržena s nulovou možností kontaminace, která může negativně ovlivnit detekci. Jedinečný cirkulační mechanismus poskytuje optickému senzoru nerušený prostor pro rychlou identifikaci produktů požáru ve střeženém prostoru.

Ignoruje výpary z vaření a vodní páru
Kouřová komora je napevno propojena s dvouspektrálním optickým senzorem, který má modré a infračervené LED s různými vlnovými délkami. Využívá nejspolehlivější detekční metodu v reálném čase, která přímo měří koncentraci mikročástic ve vzduchu. Tato technologie umožňuje FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) určit velikost těkavých částic uvnitř komory a reagovat pouze na kouř, přičemž ignoruje vodní páru a další výpary.

Reakce pouze na skutečné hrozby
Podrobný výzkum vlastností hoření materiálů vyústil v HazeFlow 2 — algoritmus detekce kouře vyvinutý společností Ajax. Algoritmus současně analyzuje a porovnává data z dvouspektrálního optického senzoru se specifickým vzorem odpovídajícím vodní páře nebo jiným druhům výparů. Detektor okamžitě spustí poplach, když dynamika vzoru odpovídá skutečným parametrům požáru.

I když je oheň bez kouře
FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) je vybaven dvěma termistory třídy A1R pro detekci požáru, který nedoprovází kouř. Poskytují významnou výhodu při detekci rychlého nárůstu teploty při hoření syntetických materiálů nebo při doutnání požáru. Termistory jsou umístěny mimo kryt, aby se eliminovalo zpoždění detekce. FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) je tedy připraven rychle a spolehlivě detekovat jakýkoliv typ požáru.

Poplach při teplotní detekci:

  • Nárůst teploty o 10°C během minuty
  • Teplota převyšující +64°C

Vždy a všude informováni
U systémů detekce požáru v obytných budovách je prioritou včasné informování osob o hrozícím nebezpečí. Detektor Ajax FireProtect 2 SB (Heat/Smoke) je vybaven výkonnou vestavěnou 85 dB sirénou pro eliminaci rizika zmeškání poplachu. Detektor používá k indikaci poplachu nebo události specifické tóny signalizace, takže je snadné rozpoznat typ hrozby a podle toho adekvátně reagovat.

  • Přítomnost kouře nebo vysoké teploty
  • Nebezpečná koncentrace CO
  • Porucha
  • Nízká úroveň nabití baterie
  • Konec životnosti

 

Typ detektoruKombinovaný kouřový a teplotní hlásič požáru s nevyměnitelnými bateriemi
BarvaBílá
NapájeníBaterie
Stropní detektorano
Tamper kontaktano
Rozměry (š×v×h)124 x 124 x 45 mm
Komunikační frekvenceJeweller (868.0 - 868.6 MHz)
KompatibilitaHub Plus, Hub 2 (2G/4G), Hub 2 Plus, Hub Hybrid (2G/4G), ReX, ReX 2
Komunikační dosahDosah komunikace s hubem – až do 1 700 m v otevřeném prostoru
Vestavěná baterie2x lithiová baterie (nevyměnitelné)
Životnost baterie10let
Atest - stupeňCertifikováno dle ČSN EN 14604

Položky označené Povinné položky jsou povinné.

Leták

 
Oddělovač
Novinka
AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) W
 
AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) W AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) W AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) W AJAX FIREPROTECT 2 SB (HT) W
 

Bezdrátový termodiferenciální hlásič, bílá, systémový/autonomní provoz, nevyměnitelné baterie

Výrobce: AJAX

Doporučit známému.
Zavřít formulář